Nápověda

Pokyny pro přihlášení
  • Student obdrží pokyny k přihlášení obsahující :
    • adresu testu / systému (např. kurzy.uhk.cz)
    • uživatelské jméno a heslo.
    • technická doporučení - doporučen je stolní počítač s velkou obrazovkou, moderním aktualizovaným systémem (preferován je Windows), stabilním internetovým připojením (ideálně kabelové připojení). Není doporučena malá obrazovka v podobě telefonu či tabletu. V některých případech může být vyžadována kamera, mikrofon a případný další software (např. Zoom). Přenos videa a zvuku však může zvětšovat náročnost na systémové požadavky zařízení a rychlejší internetové připojení.
    • čas a datum cvičného a ostrého testu. V jiný čas může být uváděná adresa nedostupná. Cvičný test slouží k ověření přihlašovacích údajů, seznámení se systémem a průběhem testu. Může zároveň sloužit k orientačnímu ověření způsobilosti klientského zařízení. Nastavení cvičného i ostrého testu by mělo být stejné, tedy někdy s rozdílem času 

Start Page

Adresa testu obvykle představuje informační stránku, kde mohou být prezentovány různé informace k aktuálně probíhajícím testům. Obvykle je zde uveden odkaz ke konkrétnímu testu, např. https://pegas.uhk.cz/mod/quiz/view.php?id=347 (s použitím alias to lze zjednodušit např. na pegas.uhk.cz/prijtest347). Pokud je použit Safe Exam Browser, je poskytnut ke stažení soubor, který obsahuje adresu testu.
Úvodní obrazovka s testem
Po kliknutí na tlačítko "Pokusit se o zvládnutí testu" je zobrazeno upozornění a pokyn k dalšímu potvrzení startu testu
Průběh testu
Test bývá časově omezen, nejčastěji 1 hodina. Čas se začne odpočítávat od okamžiku, kdy začnete pokus a je třeba jej odevzdat před skončením limitu. Následuje tedy ještě další požadavek na potvrzení startu testu.
Dál už následuje samotný test složen z různých typů testovacích otázek dle nastavení testu. V průběhu vyplňování otázek je v části obrazovky zobrazován zbývající čas.
Příklad obrazovky s testem
Po vyplnění všech otázek je zobrazeno konečná obrazovka kdy by student měl potvrdit ukončením přes tlačítko Odeslat vše a ukončit pokus.
 
Obrazovka pro ukončení testu
 
Dle nastavení testu může být po ukončení zobrazeno vyhodnocení, u přijímacího testu nebude pravděpodobně zobrazeno. Dle typů testovacích otázek může být vyhodnocení automatické, nebo musí být otázky ještě ručně vyhodnocovány.
Možné okamžité vyhodnocení testu
Souhrnná obrazovka s vyhodnocením konkrétního testu (pokusu):
Souhrn pokusu